Obeležen Dan vojne policije

Sreda, 14.9.2016 | Kultura i tradicija

Svečanim prijemom u Velikoj ratnoj sali u Starom generalštabu danas je obeležen Dan vojne policije – 14. septembar.

Skupu su prisustvovali načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Ljubiša Diković sa članovima kolegijuma, savetnik predsednika Republike Srbije Milorad Simić, članovi kolegijuma ministra odbrane, pripadnici Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, predstavnici Ministarstva unutrašnjih poslova i brojni gosti.

Čestitajući praznik svim pripadnicima, načelnik Uprave vojne policije pukovnik Rajko Milovanović je istakao da je  vojna policija bila i ostala elitni deo vojske, pre svega zbog specijalnih zadataka i poslova koje njeni pripadnici izvršavaju. 

– Danas je vojna policija savremen, dobro opremljen, vrhunski obučen i prepoznatljiv deo Vojske Srbije koji, izvršavajući složene zadatke, daje pun doprinos očuvanju i unapređenju operativnih i funkcionalnih sposobnosti Vojske Srbije i Ministarstva odbrane. Pripadnici vojne policije ostvaruju zapaženu ulogu u misijama Vojske Srbije, posebno u zajedničkom angažovanju sa pripadnicima MUP-a na obezbeđenju državne granice sa Makedonijom i Bugarskom, kao i u multinacionalnim operacijama održavanja mira u svetu, rekao je pukovnik Milovanović i dodao da ovlašćena lica te jedinice ostvaruju dobre rezultate u izvršenju svih poverenih zadataka.

Govoreći o prioritetnim pravcima razvoja vojne policije, načelnik Uprave je najavio dostizanje veće operativnosti i efikasnosti u radu jedinica i organa, kao i jačanje bezbednosti jedinica i ustanova Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, ali i razvoj međunarodnih partnerskih odnosa i unapređenje obrazovanja i opremanje savremenim tehničkim sredstvima.

– Za postignute rezultate posebnu zahvalnost dugujemo svim organizacionim celinama Ministarstva odbrane i Vojske, Ministarstvu unutrašnjih poslova i pravosudnim organima, rekao je Milovanović i izrazio uverenje da će vreme koje dolazi doneti dalje unapređenje saradnje sa tim institucijama.

Za uspešnu saradnju i pruženu podršku u realizaciji zadataka, povodom Dana vojne policije, na svečanosti su dodeljene zahvalnice zaslužnim institucijama, jedinicama Ministarstva unutrašnjih poslova i privrednim društvima.

Povezane vesti