Takmičenje jedinica vojne policije u streljaštvu

Četvrtak, 8.9.2016 | Sport u Vojsci

Na strelištu „Bubanj Potok” pored Beograda održano je 14. Sportsko prvenstvo jedinica Vojne policije Vojske Srbije u streljaštvu u disciplinama pištolj CZ-99 9 mm i automatska puška M70 7.62 mm.

Takmičenje je realizovano u okviru obeležavanja 14. septembra – Dana vojne policije,  a organizator je Uprava vojne policije.

Na prvenstvu su učestvovale ekipe bataljona vojne policije specijalne namene "Kobre" , kriminalističko-istražne grupe (KIG), Petog i Trećeg bataljona Vojne policije iz sastava Kopnene vojske, 25. bataljona vojne policije iz sastava Garde i bataljona za protivteroristička dejstva Specijalne brigade "Sokolovi".

Takmičenje, na kojem su učestvovali pripadnici jedinica Vojne policije koji su u svojim jedinicama u okviru redovne obuke pokazali najbolje rezultate na gađanjima,  otvorio je Rajko Milovanović načelnik Uprave Vojne policije.

U ukupnom planu najuspešniji su bili pripadnici "Kobri", ispred "Sokolova" i ekipe KIG. U disciplini pištolj prvoplasirana je ekipa bataljona za protivteroristička dejstva Specijalne brigade "Sokolovi", druge "Kobre" a trećeplasirana ekipa Trećeg bataljona vojne policije. U gađanju puškom M70 najbolje su bile "Kobre", druga ekipa KIG a trećeplasirana ekipa Petog bataljona vojne policije

U pojedinačnoj konkurenciji u gađanju pištoljem najbolji je bio zastavnik prve klase Jovica Bubalo, a u gađanju puškom stariji vodnik prve klase Slavoljub Aleksić, dok je u disciplini pištolj od pripadnica vojne policije najbolja bila stariji vodnik prve klase Sanja Đurić iz ekipe KIG.

Povezane vesti