Oficir Vojske Srbije na novoj dužnosti u MINUSCA

Četvrtak, 9.3.2017 | Multinacionalne operacije

Načelnik Generalštaba general Ljubiša Diković primio je danas pukovnika Milivoja Pajovića, koji će narednih godinu dana biti angažovan u mirovnoj operaciji UN u Centralnoafričkoj Republici.

Načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Ljubiša Diković primio je danas načelnika Centra za mirovne operacije pukovnika Milivoja Pajovića, koji će narednih godinu dana biti angažovan u mirovnoj operaciji Ujedinjenih nacija u Centralnoafričkoj Republici (MINUSCA).

Pukovnik Pajović obavljaće dužnost zamenika komandanta sektora Zapad u ovoj mirovnoj operaciji, što je najviša dužnost koju je pripadnik Vojske Srbije obavljao u mirovnoj operaciji još od 2002. godine i obnavljanja učešća u misijama Ujedinjenih nacija.

Mirovna operacija MINUSCA podeljena je na tri sektora, a pukovnik Pajović će na ovoj dužnosti rukovoditi štabom sektora čije glavne snage Ujedinjenih nacija čine oružane snage Bangladeša, Kameruna i Konga. 

Vojska Srbije otpočela je angažovanje u MINUSCA od 20. septembra 2014. godine i trenutno se tamo nalaze dva oficira na štabnim dužnostima, dva oficira na dužnostima vojnih posmatrača i 70 pripadnika vojne bolnice nivoa 2. 

Povezane vesti