Načelnik Generalštaba razgovarao s oficirima koji su završili Generalštabno usavršavanje

Ponedeljak, 10.7.2017 | Aktivnosti NGŠ

Načelnik Generalštaba VS general Ljubiša Diković razgovarao je danas sa oficirima koji su nakon završetka Generalštabnog usavršavanja raspoređeni na dužnosti u Generalštabu i jedinicama Vojske Srbije.

Načelnik Generalštaba je istakao da se od oficira koji su se osposobljavali za obavljanje najviših i najodgovornijih dužnosti u Ministarstvu odbrane i Vojsci Srbije očekuje da svojim znanjem i radom doprinesu unapređenju operativnih i funkcionalnih sposobnosti sastava u koje su raspoređeni.

- Biće vam teže na novim dužnostima, jer svaka nova dužnost u profesionalnoj karijeri nosi više odgovornosti i zahteva veće zalaganje. Vojska Srbije je od danas bogatija za šesnaest oficira sa završenim Generalštabnim usavršavanjem i od vas se očekuje da usvojena znanja uspešno prenosite na najbliže saradnike i svoje potčinjene – rekao je general Diković, posebno ukazujući na značaj brige o ljudima.

Načelnik Generalštaba je oficirima koji završili GŠU govorio o aktuelnom stanju u Vojsci Srbiji i dao im savete i usmerenja za rad na novim dužnostima. 

Povezane vesti