Nastavna poseta slušalaca 60. klase Generalštabnog usavršavanja Generalštabu VS

Sreda, 15.3.2017 | Aktuelnosti

Načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Ljubiša Diković primio je danas polaznike 60. klase Generalštabnog usavršavanja koji će boraviti u nastavnoj poseti Generalštabu Vojske Srbije.

Prijemu u Generalštabu prisustvovali su članovi Kolegijuma načelnika Generalštaba, načelnik Vojne akademije general-major Goran Zeković i načelnik Škole nacionalne odbrane pukovnik dr Miroslav Talijan.

General Diković je oficirima govorio o aktuelnoj bezbednosnoj situaciji u regionu i svetu, kao i najznačajnijim zadacima koje Vojska Srbije trenutno realizuje.

– Veliko je zadovoljstvo biti među polaznicima našeg najvišeg vojnog usavršavanja, koji su sebe kandidovali za potencijalne rukovodioce na najodgovornijim dužnostima u Ministarstvu odbrane i Vojsci Srbije. Nastavni plan i program Generalštabnog usavršavanja prati sve savremene tokove, a kada imate dobar nastavni kadar koji ume da prenese znanje i ambiciozne slušaoce poput vas, uspeh je zagarantovan – rekao je, između ostalog, general Diković.

Načelnik Generalštaba poželeo je polaznicima uspešan završetak školovanja, a posebno je pozdravio predstavnike oružanih snaga Makedonije i Bosne i Hercegovine sa kojima Vojska Srbije, kako je istakao, ostvaruje dobru vojno-vojnu saradnju.

Tokom dvodnevne posete polaznici će, kroz panel-diskusije sa načelnicima organizacionih jedinica Generalštaba, detaljno sagledati mesto i ulogu ovih celina u sistemu odbrane, funkcije i zadatke koje realizuju, kao i njihove specifičnosti.  

Povezane vesti