Sastanak za implemantaciju projekta „Regionalni centar ABHO“

Četvrtak, 28.11.2013 | Međunarodna saradnja

U Centru za usavršavanje kadrova ABHO u Kruševcu danas je održan osmi sastanak međunarodne ekspertske radne grupe ABHO za implementaciju projekta „Regionalni centar ABHO“. Sastanku su prisustvovali predstavnici Bosne i Hercegovine, Makedonije, Slovenije, Srbije, Hrvatske i Crne Gore. Članovi međunarodne ekspertske radne grupe ABHO razmotrili su stepen realizacije zadataka na implementaciji projekta.

U Centru za usavršavanje kadrova ABHO u Kruševcu danas je održan osmi sastanak međunarodne ekspertske radne grupe ABHO za implementaciju projekta „Regionalni centar ABHO“. Sastanku su prisustvovali predstavnici Bosne i Hercegovine, Makedonije, Slovenije, Srbije, Hrvatske i Crne Gore.

Članovi međunarodne ekspertske radne grupe ABHO razmotrili su stepen realizacije zadataka na implementaciji projekta Regionalni centar ABHO nakon sedmog sastanka, usaglasili način realizacije kurseva za potrebe zemalja regiona u 2014. godini, saopštena je informacija o partnerskom centru za obrazovanje i obuku, usaglašen je troškovnik za realizaciju obuke s realnim toksičnim hemikalijama za zemlje regiona, definisan je nastavni plan i program i sadržaj kursa „Procena i prognoza hemijske situacije“, saopštena je informacija o realizaciji vežbe ABHO „Balkan Response“ u 2015. godini a razmatrana su i druga značajna pitanja u vezi s daljim razvojem Regionalnog centra ABHO.

Ispred Komande za obuku sastanku je prisustvovao zamenik komandanta general-major Mlađen Nišević, a sastankom je predsedavao komandant Centra za usavršavanje kadrova ABHO potpukovnik dr Ivan Lazarević.

Sastanku su prisustvovali i predstavnici Uprave za međunarodnu vojnu saradnju Ministarstva odbrane, Uprave za planiranje i razvoj Generalštaba Vojske Srbije, Komande za obuku i Centra za usavršavanje kadrova ABHO.

Povezane vesti