Успех спортиста Војске Србије на Београдском маратону

Субота, 21.4.2018 | Спорт у Војсци

У такмичарском делу 31. Београдског маратона наступило је 190 припадника Министарства одбране и Војске Србије, а најуспешнији у домаћој конкуренцији били су потпуковник Ненад Милосављевић и поручник Невена Јовановић.

У такмичарском делу 31. Београдског маратона наступило је 190 припадника Министарства одбране и Војске Србије, а најуспешнији у домаћој конкуренцији су били потпуковник Ненад Милосављевић, из Управе за обуку и доктрину (Ј-7) Генералштаба Војске Србије, који је освојио треће место у укупном пласману мушког маратона, и поручник Невена Јовановић, из Батаљона војне полиције (специјалне намене) „Кобре“, која је освојила треће место у укупном пласману женског полумаратона.

Припадници Министарства одбране и Војске Србије су, осим у такмичарском, учествовали  и у организационом делу програма 31. Београдског маратона. На окрепним станицама дуж трасе и на циљу маратона било је ангажовано 70 кадета Војне академије и 50 ученика Војне гимназије, са 15 професора физичке културе са Војне академије и из организационих јединица Генералштаба Војске Србије.

Београдски маратон, 31. по реду, одржан је уз рекордан број учесника из 72 земље, а трчало је 28.000 маратонаца – 7.300 тркача маратона и полумаратона и више од 20.000 учесника у Трци задовољства на пет километара.

Повезане вести