Генерал Диковић уручио указе председника Републике Србије

Среда, 4.1.2017 | Актуелности

Начелник Генералштаба ВС генерал Љубиша Диковић данас је, у касарни „Бањица 2“, својим сарадницима уручио указе председника Републике Србије о постављењима на високе дужности у МO и ВС.

Уручујући указе председника Републике, генерал Диковић истакао је да се руководећи кадар у Војсци Србије пажљиво бира и води кроз службу, те да је овом променом направљен добар спој искуства и младости на најодговорнијим дужностима у Министарству одбране и Војсци Србије.

Указом председника Републике Србије на нове дужности постављени су: генерал-мајор Милан Мојсиловић за начелника Управе за стратегијско планирање Сектора за политику одбране МО, бригадни генерал Душко Жарковић за начелника Управе за оперативне послове Генералштаба, бригадни генерал Миле Јелић за начелника Управе за кадрове Сектора за људске ресурсе МО, бригадни генерал Предраг Бандић за шефа Војног представништва у Мисији Р. Србије при НАТО, бригадни генерал Сава Миленковић за заменика команданта РВ и ПВО, пуковник Саво Иришкић за начелника Управе за људске ресурсе Генералштаба, пуковник Владета Балтић за начелника штаба Команде Копнене војске, пуковник Жељко Кузмановић за команданта Друге бригаде КоВ, пуковник Предраг Грбић за команданта Треће бригаде КоВ, пуковник Слободан Стопа за команданта Четврте бригаде КоВ, пуковник Александар Бјелић за начелника штаба Команде РВ и ПВО, пуковник Жељко Билић за команданта 204. ваздухопловне бригаде и пуковник Милан Поповић за заступника команданта 250. ракетне бригаде за ПВД.

Повезане вести