Генерал Диковић обишао учеснике вежбе „БАРС 2016“

Петак, 14.10.2016 | Активности НГШ

Начелник Генералштаба Војске Србије генерал Љубиша Диковић обишао је данас учеснике летно-тактичке вежбе „БАРС 2016“ на аеродрому „Батајница“.

Начелник Генералштаба Војске Србије генерал Љубиша Диковић, у пратњи команданта РВ и ПВО генерал-мајора Ранка Живака, присуствовао је на аеродрому „Батајница“ извршној припреми за летење пред почетак данашњих летачких активности на летно-тактичкој вежби „БАРС 2016“.

Обраћајући се припадницима РВ и ПВО и оружаних снага Руске Федерације који у мешовитим посадама заједничким снагама изводе летачке задатке током вежбе, генерал Диковић истакао је да је у току завршна фаза вежбе „БАРС 2016“ која је јединствена и специфична вежба ваздухопловних састава две државе.

– Специфичност потиче из самог назива „братство“ које јасно детерминише односе између Оружаних снага Руске Федерације и Војске Србије и нашу доследност у спровођењу стратегијских опредељења да са пријатељима сарађујемо, да негујемо то пријатељство, да га развијамо и да јачамо способности наших оружаних снага – нагласио је генерал Диковић.

Начелник Генералштаба је истакао да ће се ова вежба наредне године извести у Руској Федерацији, што ће нашим пилотима добро доћи када је реч о искуству, и изразио наду да ће се наши пилоти са те вежбе вратити са авионима МиГ-29 који ће остати у Србији.

Представник команде Ратног ваздухопловства Руске Федерације пуковник Константин Јуревич Суриков, том приликом, изразио је захвалност због срдачног пријема руских ваздухопловаца, као и позитивне утиске због добре организације вежбе.

Повезане вести