Генерал Диковић са полазницима Курса за главне подофицире

Петак, 3.11.2017 | Активности НГШ

Начелник Генералштаба Војске Србије генерал Љубиша Диковић разговарао је данас у Београду са полазницима Курса за главне подофицире.

Начелник Генералштаба Војске Србије генерал Љубиша Диковић разговарао је данас у Београду са полазницима Курса за главне подофицире, који су у складу с програмом курса боравили у посети Генералштабу.

Генерал Диковић је изразио задовољство што је у прилици да угости подофицире који су се својим резултатима наметнули као кандидати за највиша места у линији подофицирске подршке командовању. Он је будућим главним подофицирима говорио о значају обуке, вођења у каријери и бриге о људима, областима од прворазредног значаја за сваког првог и главног подофицира.

Начелник Генералштаба је оценио да је Центар за обуку и усавршавање подофицира, у којем се реализују сви каријерни курсеви за професионалне војнике и подофицире, за кратко време постао веома компетентна јединица.

Састанку са је присуствовао главни подофицир Војске Србије заставник прве класе Милојко Милосављевић, који је полазнике курса упознао са методама и начином рада главних подофицира на стратегијскм нивоу.

Полазници 5. класе Курса за главне подофицире, њих 13, су у оквиру посете Генералштабу обишли Оперативни центар система одбране, где су им представљени организација и функционисање ове целине Војске Србије.

Курс за главне подофицире је највиши ниво каријерног усавршавања подофицира, траје три месеца и реализује се у Центру за обуку и усавршавање подофицира у Панчеву. 

Повезане вести