Обука летачког састава у 98. ваздухопловној бригади

Среда, 18.10.2023 | Обука
У 241. ловачко-бомбардерској авијацијској ескадрили 98. ваздухопловне бригаде, која базира на војном аеродрому „Морава“, у току је интензивна летачка обука на јуришним авионима „орао“.

Обука се изводи са циљем одржавања тренажа и високог нивоа оспособљености летачког састава за пружање ваздухопловне ватрене подршке копненим и специјалним снагама у извођењу борбених операција.

Пилоти „орлова“ сада увежбавају реализацију сложенијих борбених задатака који захтевају ангажовање више ваздухоплова, са акцентом на тактичким маневрима и извођењу фиктивних дејстава по циљевима на земљи. Прилику да у пракси провере резултате интензивне обуке и потврде висок ниво обучености припадници јединице имаће у наредној фази борбене обуке, када ће по циљевима дејствовати бојевим средствима.

Упоредо са летачком обуком спроводи се и оспособљавање техничког састава свих специјалности неопходних за одржавање исправности и високу доступност ваздухоплова за летење, а посебна пажња се поклања додатном оспособљавању младих старешина који су у претходном периоду примили дужности у јединици.

Континуираном обуком, која се у 98. ваздухопловној бригади интензивно спроводи током целе године и у свим временским условима, обезбеђује се захтевани ниво оспособљености летачког састава и укупне борбене готовости јединице за реализацију наменских задатака у операцијама Војске Србије.

Повезане вести