Свечани почетак курсева у Центру за обуку и усавршавање подофицира

Уторак, 5.4.2016 | Обука

У Центру за обуку и усавршавање подофицира у Панчеву јуче су започели Курс за прве подофицире са 17 полазника — подофицира и Основни курс за подофицире са 85 полазника — професионалних војника.

Свечаности поводом почетка курсева присуствовали су командант Команде за обуку генерал-потпуковник Ђокица Петровић, начелник Управе за обуку и доктрину Генерашлштаба бригадни генерал Маринко Павловић и главни подофицир Војске Србије заставник прве класе Милојко Милосављевић.

Уз жеље за успешну реализацију курсева генерал Павловић је истакао важност оба курса наглашавајући да је позив подофицира један од најтежих али и најлепших у Војсци Србији.

Обраћајући се полазницима Курса за прве подофицире генерал Петровић је истакао да се добро погледају јер сутра ће они командовати лицима која се налазе на Основном курсу за подофицире и да им се наћу и буду им пример.

— Обуку на курсевима у Центру за обуку и усавршавање подофицира изводе најбољи подофицири — инструктори, али и официри из Команде Команде за обуку. Такође, трудимо се побољшамо услове живота и рада што се и види у оквиру радова у Центру — истакао је генерал Петровић, уз поруку да ће убудуће бити уложено још више ресурса у саму инфраструктуру у Центру за усавршавање подофицира.

Главни подофицир Војске Србије заставник прве класе Милојко Миолосављевић одржао је први час са полазницима Основног курса за подофицире по теми „Развојни пут подофицира“ где је пренео део својих искустава и упознао присутне са врстама каријере и начинима развоја подофицирског кора у нашој војсци.

Након свечаног почетка курсева, генерали Петровић и Павловић обишли су радове на уређењу и санацији простора за смештај полазника курсева, који се изводе у једном од три објекта које Центар користи.

Повезане вести