Свечаност...

Свечаност поводом Дана Војске Србије у Генералштабу

21.04.2017 | Култура и традиција У касарни „Бањица-2“ у Београду данас је одржан свечани скуп поводом 23. априла — Дана Војске Србије и пријем пензионисаних генерала из Генералштаба Војске Србије.
Златне...

Златне плакете за пензионисане генерале

27.12.2016 | Актуелности Начелник Генералштаба Војске Србије генерал Љубиша Диковић уручио је данас, у касарни „Бањица 2“, златне плакете Војске Србије генералима који одлазе у пензију и стимулативне мере члановима проширеног колегијума.
Вежба...

Вежба Команде 204. бригаде „Слободно небо 2016“

07.12.2016 | Обука У Центру за обуку путем симулација у Београду ове недеље се изводи вежба подржана рачунарским симулацијама „Слободно небо 2016“, на којој Команда 204. ваздухопловне бригаде увежбава ангажовање у извођењу операције Ратног ваздухопловства и ПВО.
Вежба...

Вежба Сајбер Тесла 2016

27.10.2016 | Обука У касарни „Војвода Радомир Путник“ у Горњем Милановцу од 25. до 28. октобра одржава се Мултинационална командно-штабна вежба Националне гарде Охаја и Војске Србије „Сајбер Tесла 2016”.
Генерал...

Генерал Драганић с делегацијом службе телекомуникацијa

16.09.2016 | Култура и традиција Поводом Дана службе телекомуникација, заменик начелника Генералштаба Војске Србије генерал-потпуковник Јовица Драганић примио је данас делегацију те службе.
Генерал...

Генерал Диковић уручио војне спомен-медаље члановима Колегијума

13.09.2016 | Активности НГШ Начелник Генералштаба Војске Србије генерал Љубиша Диковић уручио је данас војне спомен-медаље члановима свог проширеног колегијума.
Почетак...

Почетак курсева у Центру за обуку и усавршавање подофицира

29.08.2016 | Обука У Центру за обуку и усавршавање подофицира у Панчеву данас су започели Курс за главне подофицире и Лидерски курс.
Свечани...

Свечани почетак курсева у Центру за обуку и усавршавање подофицира

05.04.2016 | Обука У Центру за обуку и усавршавање подофицира у Панчеву јуче су започели Курс за прве подофицире са 17 полазника — подофицира и Основни курс за подофицире са 85 полазника — професионалних војника.
Обележен...

Обележен Дан Друге бригаде Копнене војске

11.07.2014 | Култура и традиција Друга бригаде Копнене војске обележила је данас у Краљеву свој дан. Свечаности су присуствовали командант Копнене војске генерал-потпуковник Александар Живковић, владика шумадијски и администратор Епархије Жичке Јован, команданти бригада Копнене војске, представници Министарства одбране и Генералштаба, руководиоци локaлних самоуправа и други гости.
Друга...

Друга бригада Копнене војске помаже мештанима околине Краљева

20.06.2014 | Цивилно-војна сарадња Припадници Друге бригаде Копнене војске су након постављања мостова у Раваници, Годачици, Малом Зворнику и Бајиној Башти, јуче поставили и тешки механизовани мост преко реке Лопатнице у Богутовцу, недалеко од Краљева.