Свечаност поводом Дана Војске Србије у Генералштабу

Петак, 21.4.2017 | Култура и традиција

У касарни „Бањица-2“ у Београду данас је одржан свечани скуп поводом 23. априла — Дана Војске Србије и пријем пензионисаних генерала из Генералштаба Војске Србије.

Свечаности су присуствовали начелник Генералштаба Војске Србије генерал Љубиша Диковић, са члановима Колегијума, као и активни и пензионисани припадници организационих јединица Генералштаба.

Генерал Диковић је, честитајући највећи војни празник свим припадницима Војске Србије, говорио о периоду између два празника и постигнутим резултатима, о успесима у области заштите безбедности грађана, подизању способности и опремању Војске Србије, као и развоју наоружања и војне опреме и њиховој модернизацији.

Начелник Генералштаба осврнуо се и на резултате у обуци, војним вежбама и успешној међународној војној сарадњи и закључио да „данас имамо припаднике Војске Србије који су способни, одани отаџбини, њеним вредностима и спремни да те вредности штите“.

На данашњој свечаности, начелник Генералштаба уручио је одликовања из надлежности председника Републике Србије – Орден заслуга за одбрану и безбедност 1. степена генерал-мајору Душану Стојановићу, Сребрну медаљу за заслуге пуковнику Жељку Трамошљики, као и генерал-потпуковнику у пензији Јовици Драганићу који је, на основу Указа председника поводом Дана државности, одликован Орденом белог орла са мачевима 3. степена.

Генерал Диковић уручио је данас и поклоне пензионисаним генералима Јовици Драганићу, Маринку Павловићу и Стојану Коњиковцу и тиме им, у име припадника Војске Србије, одао признање за „њихов одличан и високо професионални рад током дуге војничке каријере“.

За изузетно залагање и предан рад додељене су награде и стимулативне мере из надлежности министра одбране и начелника Генералштаба. 

Повезане вести