Почетак курсева у Центру за обуку и усавршавање подофицира

Понедељак, 29.8.2016 | Обука

У Центру за обуку и усавршавање подофицира у Панчеву данас су започели Курс за главне подофицире и Лидерски курс.

У Центру за обуку и усавршавање подофицира у Панчеву данас су започели Курс за главне подофицире на коме ће се усавршавати 21 изабрани подофицир Војске Србије и Лидерски курс за 102 професионална војника будућа кандидата за подофицире.

Свечаном почетку курсева присуствовали су начелник Управе за обуку и доктрину Генералштаба бригадни генерал Маринко Павловић, начелник Одељења за обуку Команде за обуку пуковник Жељко Чобић, главни подофицир Војске Србије заставник прве класе Милојко Милосављевић и главни подофицир Команде за обуку заставник прве класе Ненад Луковић.

Свечаност је отворио командант Центра потпуковник Саша Ж. Петковић који је упознао полазнике са задацима који се постављају пред њих и кратко их подсетио на нашу славну историју у којој су у великој мери били заступљени подофицири. Такође је истакао важност Лидерског курса као првог и основног за подофицирску каријеру и Курса за главне подофицире као највишег нивоа усавршавања подофицира у Војсци Србије.

Уз добродошлицу полазницима и жеље за успешну реализацију курсева бригадни генерал Маринко Павловић је истакао да је Центар за обуку и усавршавање подофицира постао реномирани центар, признат и цењен у региону, о чему сведоче похвале делегација страних армија које су имале прилику да га посете.

Повезане вести