Обука техничког састава у 98. ваздухопловној бригади

Понедељак, 29.8.2022 | Обука
На војном аеродрому „Морава“ у Лађевцима реализује се редовна обука техничког састава ескадрила 98. ваздухопловне бригаде за одржавање ваздухоплова на употреби у овој јединици Ратног ваздухопловства и ПВО.

Обука у овим јединицама се спроводи свакодневно, у оквиру редовних летачких активности и током реализације техничког дана, будући да је одлична оспособљеност и стручност техничког састава неопходна да би ваздухоплови у сваком тренутку били спремни и доступни за борбену употребу. На тај начин се, уз одржавање исправности ваздухоплова, унапређује и обученост припадника јединице за ефикасан рад приликом извршења специјалистичких техничких прегледа авиона и хеликоптера, провере функционалности мотора, радио-навигацијске опреме и наоружања.

Посебна пажња се поклања додатном оспособљавању младих старешина који су по успешном завршетку Курса за подофицире Ратног ваздухопловства и ПВО примили дужности у јединици, како би они у најкраћем року достигли висок ниво оспособљености за рад на одржавању ваздухоплова за које су задужени.

Обука техничког састава представља само део комплексног процеса обучавања у 98. ваздухопловној бригади, чијом реализацијом се обезбеђују потребни предуслови за реализацију наменских задатака ове јединице.

Повезане вести