Летачка обука на хеликоптерима Ми-35 у ноћним условима

Четвртак, 21.7.2022 | Обука
На војном аеродрому „Морава“ у Лађевцима и у ширем рејону Краљева реализована је летачка обука на хеликоптерима Ми-35 у ноћним условима. 

Реч је о редовној борбеној обуци која се изводи с циљем одржавања и подизања степена обучености летачког састава 714. противоклопне хеликоптерске ескадриле 98. ваздухопловне бригаде за извршавање задатака ноћу и у условима смањене видљивости.

Тренажни летови у овим условима представљају специфичан и веома захтеван вид оспособљавања за пилоте, током којих се увежбавају технике и процедуре приликом полетања и слетања на неосветљеном терену, летења на малим висинама помоћу савремених уређаја за навигацију, као и претраге терена и избора циља за дејство коришћењем осматрачко-нишанских система и опреме за ноћно осматрање последње генерације.

У обуку је активно укључен и технички састав бригаде који је задужен за исправност хеликоптера и има кључну улогу у припреми ваздухоплова за летење. 

Хеликоптери Ми-35 су намењени за извођење борбених дејстава по циљевима на земљи у оквиру ваздухопловне ватрене подршке снага Копнене војске. Могу изводити дејства и по циљевима у ваздушном простору, извиђачке и патролне задатке, вршити транспорт људства и терета, као и десантирање тимова. 

Повезане вести