Генерал Диковић примио делегацију санитетске службе

Петак, 28.7.2017 | Култура и традиција

Поводом 30. јула — Дана санитетске службе начелник Генералштаба Војске Србије генерал Љубиша Диковић, са члановима Колегијума, примио је данас у касарни „Бањица 2“ у Београду делегацију те службе.

У делегацији санитетске службе коју је предводио пуковник др сци. мед. Угљеша Јовичић који обавља дужност начелника Управе за војно здравство Министарства одбране, били су заступник начелника ВМА пуковник проф. др Мирослав Вукосављевић, као и представници Војномедицинске академије, јединица Војске Србије и Центра војномедицинских установа Београд.

Након свечаног пријема, начелник Генералштаба је обишао Оперативни центар система одбране, одакле је путем видео линка честитао празник – Дан санитетске службе команданту Војне болнице у Централноафричкој Републици (MINUSCA), шефу санитетске службе у мисији Европске уније у Сомалији (EUTM Somalia), вођи санитетског тима за евакуацију ваздушним путем ангажованом у Конгу (MONUSCO) и вођи санитетског тима ангажованом у Малију (EUTM Mali).

Начелник Генералштаба се уверио да су припадници Војске Србије добро и да обављају своје редовне задатке, а честитке поводом предстојећег празника упутио је и осталим припадницима ове службе Војске Србије ангажованим у мултинационалним операцијама у свету.

Традиције санитетске службе везују се за 30. јул 1839. године, када је, на основу Устава Кнежевине Србије и Уредбе о устројењу гарнизоне војске, постављен први штабни доктор у Главном војном штабу — др Емерих Линденмајер.

Повезане вести