Инжињерци Војске Србије граде пут у Малом Зворнику

Недеља, 25.5.2014 | Цивилно-војна сарадња

У општини Мали Зворник припадници Друге бригаде Копнене војске и 333. инжињеријског батаљона Ваздухопловства и противваздухопловне одбране почели су радове на изградњи алтернативног дела магистралног пута Лозница – Мали Зворник – Љубовија. Алтернативни пут Бучевски поток – Барице – Вољевица – стара железничка станица биће од великог значаја за становништво.

У општини Мали Зворник припадници Друге бригаде Копнене војске и 333. инжињеријског батаљона Ваздухопловства и противваздухопловне одбране почели су радове на изградњи алтернативног дела магистралног пута Лозница – Мали Зворник – Љубовија.

Алтернативни пут Бучевски поток – Барице – Вољевица – стара железничка станица биће од великог значаја за становништво и користиће се у случају да велико клизиште које се појавило и којим клизи три милиона кубика земље прекине комуникацију на магистралном путу.

Вођа радне групе, мајор Игор Јосиповић из Друге бригаде Копнене војске истакао је да је на овом задатку ангажована инжињеријска радна група са четири машине, која ради на реконструкцији алтернативног пута у дужини од 11 километара. На овој деоници седам километара пута већ постоји, али мора се пробити осталих четири километра која су под шумом.

Повезане вести