Генерал Диковић с председавајућим Војном комитету НАТО-а

Петак, 16.3.2018 | Међународна сарадња

Начелник Генералштаба Војске Србије генерал Љубиша Диковић се састао данас у Београду с председавајућим Војном комитету НАТО-а чешким генералом Петром Павелом.

Генерали Диковић и Павел су разговарали о актуелној политичко-безбедносној ситуацији у региону, са тежиштем на Косову и Метохији, и сарадњи Војске Србије с Кфором и Северноатлантском алијансом.

Генерал Диковић је оценио успешном сарадњу Војске Србије са НАТО-ом у оквиру Партнерства за мир и изразио уверење да ће данашња посета допринети даљем јачању међусобног поверења и узајамног разумевања.

Истичући да НАТО у потпуности разуме и уважава наше опредељење за војном неутралношћу, генерал Павел је рекао да је заједнички интерес да у региону имамо стабилне и просперитетне земље, које деле европске вредности.

Председавајући Војном комитету НАТО-а се јуче састао са министром одбране Александром Вулином, а након данашњег сусрета с генералом Диковићем одржао је предавање полазницима Високих студија безбедности и одбране и Генералштабног усавршавања и обишао Центар за обуку путем симулација.

Генерал Петр Павел је боравио у посети Републици Србији у октобру 2012. године у својству начелника Генералштаба Чешке Републике и у марту 2016. као председавајући Војном комитету НАТО-а.

Повезане вести