Отворен други циклус конкурса за пријем у специјалне јединице Војске Србије

Уторак, 1.8.2023 | Конкурси
На основу одлуке врховног команданта Војске Србије и председника Републике Александра Вучића, Министарство одбране и Војска Србије расписали су данас други циклус конкурса за пријем нових припадника у 72. бригаду за специјалне операције и Одред војне полиције специјалне намене „Кобре“.

Пријаве за конкурсe, који ће бити отворени до 30. септембра 2023. године могу да поднесу сви заитересовани младићи и девојке до 30 година старости. Они који испуне прописане опште и посебне услове, биће упућени на одговарајућа медицинска тестирања и психолошке процене, а затим и на провере физичких способности.

Кандидате који који успешно прођу захтевне здравствене, психофизичке и безбедносне критеријуме, очекује селективна обука која обухвата више елиминационих фаза, а најуспешнији кандидати добиће прилику да ступе у професионалну војну службу на одређено време у трајању од шест месеци уз могућност продужетка уговора о раду на период до три године и његовог каснијег обнављања.

Оне који постану припадници и стану у строј ових елитних састава Војске Србије уз континуирану обуку и усавршавање, очекује рад са најсавременијим наоружањем и опремом. Место рада будућих припадника 72. бригаде је у гарнизону Панчево, док ће будући припадници „Кобри“ службовати у Београду.

На конкурсе се могу пријавити и кандидати који нису одслужили војни рок са оружјем, с тим што ће, пре упућивања на селективну обуку, морати успешно да савладају основну војну обуку.

Министарство одбране и Војска Србије позивају све заинтересоване кандидате да на делу докажу одговорност, спремност, храброст и патриотизам служећи својој земљи као припадници елитних специјалних јединица.

Детаљне информације о конкурсима за пријем у специјалне јединице могу се пронаћи на следећим линковима:



Повезане вести