Летачка обука на хеликоптерима у 98. ваздухопловној бригади

Понедељак, 17.1.2022 | Обука
На аеродрому „Морава“ и у ширем рејону Краљева у току је редовна летачка обука припадника 98. ваздухопловне бригаде на хеликоптерима Ми-35 и „гама“ за летење у зимским условима.

Обуку, која се реализује у циљу одржавања и подизања нивоа оспособљености за извршавање наменских задатака у зимским условима, пролазе и пилоти и технички састав ове јединице Ратног ваздухопловства и ПВО. 

Вође групе хеликоптера и пратиоци увежбавају тактике, технике и процедуре у припреми и реализацији групног лета, као и елементе борбене и акробатске обуке, у условима када смањена видљивост, једноличност терена, магла и подизање снежне завесе при слетању отежавају летење и реализацију задатака.

Паралелно са увежбавањем пилота врши се и обука техничког састава свих специјалности у ескадрили. Технички састав увежбава већ разрађене процедуре на стајанци у случајевима ниских температура и током отежаних метеоролошких услова. 

Борбени хеликоптери Ми-35 и „гама“ у својој основној намени употребљавају се за извођење борбених дејстава по циљевима на земљи у оквиру ваздухопловне ватрене подршке снагама Копнене војске.  Налазе се у наоружању 714. противоклопне хеликоптерске ескадриле.

Повезане вести