Обука техничког састава у 98. ваздухопловној бригади

Петак, 10.3.2023 | Обука
На војном аеродрому „Морава“ у Лађевцима у току је интензивна обука техничког састава 98. ваздухопловне бригаде за одржавање и опслуживање ваздухоплова на употреби у овој јединици Ратног ваздухопловства и ПВО.

Обука се реализује у оквиру редовних летачких активности авијацијских и хеликоптерских ескадрила са циљем одржавања високог нивоа оспособљености војника и старешина ваздухопловнотехничке специјалности за одржавање авиона „орао“ и хеликоптера Ми-35 и „гама“ и њихову припрему за борбену употребу.

У складу са планом обучавања, увежбавају се прописане стандардне процедуре за рад приликом извршења специјалистичких техничких прегледа авиона и хеликоптера, провере функционалности мотора, радио-навигацијске опреме и наоружања, и врши се наоружавање и непосредна припрема ваздухоплова за реализацију бојевих гађања.

Посебна пажња се поклања додатном оспособљавању младих старешина који су по успешном завршетку Курса за подофицире Ратног ваздухопловства и ПВО примили дужности у јединици, како би они у најкраћем року достигли захтевани ниво оспособљености за рад на одржавању ваздухоплова за које су задужени.

Реализацијом ове обуке обезбеђује се да целокупан технички састав у 98. ваздухопловној бригади задовољава највише стандарде оспособљености неопходне да би ваздухоплови у сваком тренутку били спремни и доступни за борбену употребу и како би јединица могла да одговори наменским задацима у операцијама Војске Србије.

Повезане вести