Обележена годишњица погибије пуковника Миленка Павловића

Петак, 5.5.2017 | Актуелности

Поменом и полагањем венаца крај споменика у Ваљеву јуче је обележено 18 година од погибије пуковника Миленка Павловића, који је настрадао у ваздушној борби изнад тог града током НАТО агресије 1999.

Помен пилоту Миленку Павловићу служио је епископ ваљевски господин Милутин са свештенством, а венце су положили чланови породице Павловић, представници Војске Србије, колеге из РВ и ПВО, Града Ваљева, Осечине, МУП-а, као и удружења бораца.

Евоцирајући успомену на погинулог колегу, командант 204. ваздухопловне бригаде пуковник Жељко Билић нагласио је да је пуковник Миленко Павловић истински родољуб и патриота који се, жртвујући себе за одбрану свог народа, сврстао у ред бесмртних.

– Тим чином храбро и одважно уписао се у ред легендарних српских јунака, команданата и пилота – истакао је пуковник Жељко Билић.

Миленко Павловић је био пилот Војске Југославије и командант 204. ловачког авијацијског пука. Рођен je 5. октобра 1959. године у Горњем Црниљеву. Завршио је војну гимназију „Маршал Тито" у Мостару, а Ваздухопловну академију  у Задру. Командант 204. ловачко авијацијског пука постао је 1998. године. Погинуо је 4. маја 1999. године изнад Ваљева супротстављајући се формацији од 16 авиона НАТО.

ФОТО: Ђорђе Ђоковић, kolubarske.rs 

Повезане вести