Обука војника на служењу војног рока у 63. падобранској бригади

Четвртак, 13.1.2022 | Обука
Војници на добровољном служењу војног рока генерације „септембар 2021“ који су након прве фазе обучавања распоређени у 63. падобранску бригаду ове недеље на Копаонику реализују обуку у зимским условима.

Они су у претходном периоду успешно савладали садржаје основне тактичке обуке, реализовали сва програмска гађања и проверу физичких способности и започели са оспособљавањем за војнике падобранске специјалности.

Поред основне обуке у скијању, војници на планини увежбавају поступке и тактичке радње извиђачких органа у прикупљању обавештајних података и обучавају се за оријентацију и кретање по непознатом снежном терену, израду и маскирање склоништа, као и за вожњу моторних санки.

По завршетку зимске обуке, очекује их преживљавање у природи и реализација падобранских скокова, као најважнији сегменти основне падобранске обуке коју пролазе војници на служењу војног рока у овој елитној јединици Војске Србије.

Током служења војног рока, за који истичу да је чин истинског патриотизма, војници показују изузетну мотивисаност и жељу да служе својој земљи као професионални припадници Војске Србије у 63. падобранској бригади, за шта услове стичу успешним завршетком предстојеће падобранске обуке.

Повезане вести