Обука резервног састава Треће бригаде Копнене војске

Четвртак, 19.6.2014 | Актуелности

Данас је у нишкој касарни „Мија Станимировић“ завршена вишедневна обука лица из резервног састава 36. тенковског батаљона Треће бригаде Копнене војске. Припадници резервног састава су се одазвали позиву у високом проценту од 87 посто и успешно реализовали садржаје обучавања из домена тактичке и ватрене обуке и познавања инжињеријских средстава.

Данас је у нишкој касарни „Мија Станимировић“ завршена вишедневна обука лица из резервног састава 36. тенковског батаљона Треће бригаде Копнене војске.

Припадници резервног састава су се одазвали позиву у високом проценту од 87 посто и успешно реализовали садржаје обучавања из домена тактичке и ватрене обуке и познавања инжињеријских, извиђачких и логистичких средстава и опреме.

Посебно вредне резултате резервисти су остварили на гађању из пешадијског наоружања које је изведено на стрелишту Шуматовац код Алексинца.

— Задовољан сам односом, понашањем и прихватањем обавеза од стране резервног састава. Посебно интересовање војници из резерве су показали приликом реализације гађања из пиштоља и обуке са минама – рекао је заменик команданта 36.тенковског батаљона мајор Александар Здравковић.

Повезане вести