Интервју...

Интервју генерала Мојсиловића за Одбрану

24.09.2018 | Интервјуи У првом интервју за магазин „Одбрана“ од постављења на дужност начелника Генералштаба Војске Србије, генерал-потпуковник Милан Мојсиловић говори о својој каријери, приоритетима у раду, враћању обавезног војног рока...
Свечаност...

Свечаност поводом Дана Медија центра Одбрана

24.01.2017 | Култура и традиција Медија центар „Одбрана“ обележио је данас, у Дому Војске Србије у Београду, дан када је 1879. године у Србији изашао први број војног листа „Ратник“, као и 138 година војне штампе у Србији.
Плакета...

Плакета Војске Србије магазину „Одбрана“

25.01.2016 | Актуелности Начелник Генералштаба Војске Србије генерал Љубиша Диковић доделио је Плакету Војске Србије магазину „Одбрана“ поводом десет година од изласка првог броја.
Свечаност...

Свечаност поводом Дана Медија центра „Одбрана“

24.01.2014 | Актуелности У Свечаној сали Дома Војске Србије, Медија центар „Одбрана“ данас је обележио вишеструки јубилеј – 24. јануар Дан те куће, 135 година војне штампе у Србији и изласка првог броја листа „Ратник“, као и излазак 200. броја магазина „Одбрана“, који наставља традицију војне штампе.
У Дому...

У Дому Војске отворена изложба фотографија

16.01.2014 | Актуелности Прва самостална изложба фотографија сталног сарадника магазина „Одбрана“ Душана Атлагића – „Војска Србије“, отворена је вечерас у Малој галерији Дома Војске. Свечаном отварању присуствовали су министар одбране Небојша Родић, државни секретар Зоран Ђорђевић, начелник Генералштаба генерал Љубиша Диковић са члановима колегијума, као и бројни сарадници, пријатељи и гости.
Обележена...

Обележена 130. годишњица војне штампе

23.01.2009 | Култура и традиција Данас је у Дому Гарде на Топчидеру обележена 130. годишњица постојања војне штампе у Србији и 24. јануар Дан Новинског центра „Одбрана“ који баштини традиције листа „Ратник“ који је 1879. године основао министар војни Јован Мишковић.
Интервју...

Интервју команданта Ваздухопловства и ПВО за “Одбрану”

16.12.2008 | Интервјуи Реорганизација Ваздухопловства и противваздухопловне одбране, најмодернијег и свакако најзахтевнијег сегмента сваке, па и наше војске, представља сложен и свеобухватан процес који у себи садржи више фаза. Због тога се још не може рећи да је комплетан посао завршен, иако организацијско-формацијске промене, реализоване протеклих година, дају веома видљиве и охрабрујуће резултате.
МАГАЗИН...

МАГАЗИН ОДБРАНА У БРОЈУ 76 ОД 15. НОВЕМБРА ДОНОСИ

15.11.2008 | Актуелности Министар одбране Драган Шутановац, после посете Кини, изјавио је да су највиши кинески званичници, са којима је разговарао током посете, дали апсолутну подршку настојањима Србије да дипломатским и мирним путем решава проблем Косова, али и подршку Србији на њеном европском путу.
Изашао је...

Изашао је нови 75. број Одбране

03.11.2008 | Актуелности Интервју са министром одбране Драганом Шутановцем, који говори о пројекцијама система одбране, Министарства и Војске, који треба да буду део новог одговора Србије на глобалне промене и захтеве регионалне безбедности.
МАГАЗИН...

МАГАЗИН ОДБРАНА У БРОЈУ 74 ОД 15. ОКТОБРА ДОНОСИ

15.10.2008 | Актуелности Министар одбране Драган Шутановац уручио је кључеве за још 26 војних станова на Бежанијској коси. Осамдесет станова на тој локацији биће спремно за поделу до краја године, а у 2009. очекује се завршетак око 400 војних станова у више гарнизона у Србији.