Poseta polaznika Visokih studija bezbednosti i odbrane

Četvrtak, 23.6.2022 | Iz jedinica
Polaznici 11. klase Visokih studija bezbednosti i odbrane Škole nacionalne odbrane „Vojvoda Radomir Putnik“ boravili su danas u studijskoj poseti Generalštabu Vojske Srbije.

Poseta je realizovana u skladu sa programom ovog usavršavanja kako bi polaznici sagledali mesto i ulogu Generalštaba Vojske Srbije u sistemima odbrane i nacionalne bezbednosti Republike Srbije.

Državnim službenicima i oficirima koji se na ovim studijama pripremaju za visoke dužnosti u oblasti odbrane i bezbednosti predavanje je  tokom posete održao zamenik načelnika Generalštaba Vojske Srbije general-potpukovnik Petar Cvetković.

U svom izlaganju, general Cvetković je govorio o političko-bezbednosnoj situaciji u regionu i svetu, izazovima, rizicima i pretnjama po bezbednost Republike Srbije, doprinosu naše zemlje miru u svetu, kao i o opremanju i pravcima daljeg razvoja Vojske Srbije.

Visoke studije bezbednosti i odbrane predstavljaju četvrti nivo posebnih programa usavršavanja profesionalnih pripadnika Vojske Srbije i državnih službenika, a realizuju se sa ciljem pripreme polaznika za obavljanje odgovornih dužnosti u sistemu nacionalne bezbednosti.

Povezane vesti