Sistem odbrane prati razvoj situacije u svetu i regionu

Subota, 14.4.2018 | Aktuelnosti

U Operativnom centru sistema odbrane danas je održan sastanak čelnih ljudi Ministarstva odbrane i Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije.

Sastanku kojem su predsedavali potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović i ministar odbrane Aleksandar Vulin, prisustvovali su i načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Ljubiša Diković i direktor Policije Vladimir Rebić.
 
Na sastanku je razmatrana aktuelna bezbednosna situacija u zemlji i svetu, kao i bezbednosni rizici i potencijalne pretnje po građane Republike Srbije, a posebno situacija na prostoru Kosova i Metohije.
 
Razmatrane su mogućnosti unapređenja saradnje vojske i policije, zajedničkog rada na razvijanju sistema obuke, sa posebnim akcentom na jačanju kapaciteta sistema odbrane Republike Srbije za suprostavljanje terorističkim pretnjama i drugim bezbednosnim izazovima i rizicima.
 
Ministri Vulin i Stefanović konstatovali su da naš bezbednosni sistem u potpunosti funkcioniše, da nadležne službe uspešno čuvaju mir i bezbednost svih naših građana, a da Vojska Srbije i Policija konstantno unapređuju operativne sposobnosti sa ciljem zaštite građana Srbije, teritorijalnog integriteta naše države i očuvanja mira i stabilnosti na ovim prostorima.

Povezane vesti