Teški mehanizovani most premostio Vitovnicu

Petak, 23.5.2014 | Civilno-vojna saradnja

Pripadnici Centra za obuku Kopnene vojske juče su postavili teški mehanizovani most na reci Vitovnici, u opštini Malo Crniće. Potreba za ovim mostom ukazala se nakon što je usled velikih poplava oštećen most u selu Kula, radi uspostave putne komunikacije između sela Kula – Kobilje – Aljudovo.

Pripadnici Centra za obuku Kopnene vojske juče su postavili teški mehanizovani most na reci Vitovnici, u opštini Malo Crniće.

Potreba za ovim mostom ukazala se nakon što je usled velikih poplava oštećen most u selu Kula, radi uspostave putne komunikacije između sela Kula – Kobilje – Aljudovo.

Prethodnih dana Centar za obuku Kopnene vojske angažovan je na pružanju pomoći stanovništvu u nekoliko poplavama ugroženih opština u Srbiji. Starešine i vojnici ove jedinice branili su i Šabac od nabujale Save, kao i elektro-postrojenja termoelektrane u Kostolcu.

U toku ove sedmice vojnici na dobrovoljnom služenju vojnog roka iz Centra za obuku Kopnene vojske prikupili su 72.000 dinara i kupili pelene, dečju hranu i pribor za higijenu. Ove artikle predali su danas Crvenom krstu Požarevca radi distribucije građanima kojima je ovakva pomoć neophodna.

Povezane vesti