Stacionarno logorovanje budućih podoficira Vojske Srbije

Utorak, 28.9.2021 | Obuka
Na poligonu „Peskovi“ kod Požarevca u toku je stacionarno logorovanje polaznika 31. klase Liderskog kursa, koji se realizuje u organizaciji Centra za obuku i usavršavanje podoficira „Milunka Savić“.

Kurs predstavlja prvi nivo usavršavanja kandidata za podoficire, a pohađaju ga odabrani profesionalni vojnici iz svih sastava Vojske Srbije koji su se dokazali svojim radom i rezultatima na vojničkim dužnostima.

Tokom stacionarnog logorovanja, vojnici u terenskim uslovima stiču neophodna praktična znanja i veštine za komandovanje grupom, poslugom i timom, uz realizaciju bojevih gađanja iz pešadijskog naoružanja. Prethodno su na poligonima, u kabinetima i na vežbalištima stekli znanja o liderstvu i komandovanju, opštoj taktici, i prošli fizičku i vatrenu obuku. 

Polaznike kursa po završetku logorovanja očekuje završni ispit i povratak u jedinice Vojske Srbije, sa pravom da se već naredne godine prijave na Osnovni kurs za podoficire, čijim uspešnim završetkom stiču uslove za unapređenje u prve podoficirske činove.

Povezane vesti