Obraćanje generala Dikovića na Konferenciji izaslanika odbrane

Ponedeljak, 27.2.2017 | Aktivnosti NGŠ

Načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Ljubiša Diković obratio se danas izaslanicima odbrane Republike Srbije okupljenim na sedmoj Konferenciji izaslanika odbrane.

Načelnik Generalštaba Vojke Srbije general Ljubiša Diković obratio se danas izaslanicima odbrane Republike Srbije okupljenim na sedmoj Konferenciji izaslanika odbrane i tom prilikom govorio o najznačajnijim aktivnostima Vojke Srbije u 2016. godini i planovima za naredni period.

Današnjem susretu prisustvovao je i zamenik direktora Vojnoobaveštajne agencije pukovnik Zoran Stojković i načelnik Uprave za operativne poslove Generalštaba Vojske Srbije brigadni general Duško Žarković

Prema rečima generala Dikovića, cilj Konferencije je da se, između ostalog, analizira rad izaslanika odbrane Republike Srbije, dodele smernice i zadaci za period pred nama, a sve u cilju jačanja sposobnosti našeg sistema, povezanom sa ukupnim jačanjem položaja Republike Srbije u međunarodnim odnosima u svetu danas.

– Velika je čast kada imate priliku da sa vrhunskim oficirima, pažljivo odabranim, školovanim i pripremanim za dužnosti koje obavljaju razgovarate o sistemu, razvoju odnosa, prvenstveno, međunarodne vojne saradnje i kada imate priliku da nešto kažete za šta mislite da može koristiti u njihovom radu – naglasio je načelnik Generalštaba dodajući da je i veliko poštovanje pripadnika naše Vojske prema oficirima koji predstavljaju Srbiju i njen sistem odbrane širom sveta.

Naša Vojska danas, podsetio je general Diković, institucija je koja uživa veliko poverenje građana, a taj visok stepen poverenja stabilan je trend već nekoliko godina. 

– Sigurno da mi ovde, a i mnogi pre nas nose jednake zasluge za takav odnos građana. To se sve pažljivo gradi decenijama, mukotrpno se napreduje u toj izgradnji, a veoma lako se i brzo ruši to što je izgrađeno. Tako je i u diplomatiji, naročito u savremenoj diplomatiji, koja se, po mom mišljenju, bitno razlikuje u odnosu na onu od pre pedeset i više godina. Takav stepen poverenja, iziskuje veliki broj obaveza i još više naprezanja svih pripadnika Vojke da se takvo stanje održi – poručio je načelnik Generalštaba.

Tokom današnjeg izlaganja, general Diković se, takođe, osvrnuo na stanje u Vojsci Srbije sa perspektivama razvoja, međunarodnu vojnu saradnju, učešće u kreiranju svetske politike i mirovne operacije u kojima učestvuju pripadnici Vojske Srbije.

Povezane vesti