Obeležavanje Vidovdana u Kruševcu

Subota, 28.6.2014 | Aktuelnosti

Povodom 625. godišnjice Kosovske bitke predsenik Republike Srbije Tomislav Nikolić i ministar 625 godina od Kosovske bitkeodbrane Bratislav Gašić i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović položili su vence na spomenik Kosovskim junacima u Kruševcu.

Povodom 625. godišnjice Kosovske bitke predsenik Republike Srbije Tomislav Nikolić i ministar odbrane Bratislav Gašić i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović položili su vence na spomenik Kosovskim junacima u Kruševcu.

U pratnji ministra odbrane bili su načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Ljubiša Diković i komandant Kopenene vojske general-potpukovnik Aleksandar Živković.

Ministar Gašić posetu Kruševcu nastavlja obilaskom Dečijeg dispanzera lokalne bolnice gde će uručiti donaciju od dva inhalatora i posetom pripadnicima Vojske Srbije koji su dobili stanove primenom Master plana u naselju "Vlada Đurić".

Ministar Gašić posetio je Dečiji dispanzer bolnice u Kruševcu gde je uručio donaciju od dva inhalatora koja je na njegovu ličnu molbu obezbedila firma „Labtek“ iz Beograda. Prema ministrovim rečima, donacija koja bi u znatnoj meri trebalo da pomogne radu dečijeg odeljenja obećana je za vreme njegovog mandata gradonačelnika Kruševca.

- Tu se nećemo zaustaviti. Sledeće nedelje očekujemo da stignu još dva vozila hitne pomoći, a moji prijatelji su obećali da će uskoro stići i još jedan EKG aparat namenjen deci. Radimo onako kako smo obećali i gradu Kruševcu polako vraćamo stari sjaj – rekao je Gašić novinarima.

U nastavku posete Kruševcu ministar Gašić sa načelnikom Generalštaba generalom Ljubišom Dikovićem i komandantima komandi operativnog novoa posetio je dvojicu pripadnika Vojske Srbije koji su dobili stanove primenom „Master plana“ u naselju „Vlada Jurić“. Ministar im je čestitao što su posle više decenija konačno rešili svoje stambeno pitanje.

– Na početku mandata ove vlade rečeno je da je dodela stanova profesionalnim pripadnicima Vojske jedan od prioriteta. Nismo u mogućnosti da svima rešimo stambeno pitanje jer postoji oko 20.000 zahteva, ali radimo na tome da tokom leta dodelimo još 90 stanova – rekao je ministar i naglasio da će on i načelnik Generalštaba nastojati da posete svakog od njih.

Na svečanoj sednici Skupštine grada ministru odbrane Bratislavu Gašiću uručena je Vidovdanska nagrada za izuzetan doprinos razvoju Kruševca. Najznačajniju godišnju nagradu koju Skupština Grada Kruševca dodeljuje povodom Vidovdana ministar Gašić zaslužio je tokom mandata gradonačelnika.

U svom obraćanju ministar Gašić rekao je da priznanje koje je dobio ne pripada samo njemu nego i timu sa kojim je u prethodne dve godine vodio grad.

– Taj tim je učinio mnogo da grad Kruševac postane jedan od najlepših gradova Srbije, grad u kome vredi živeti, u kome se vredi boriti, stvarati porodicu, u kome se vredi školovati, grad u kome rastu dobra deca i dobri ljudi – rekao je Gašić.

On je sadašnje rukovodstvo grada pozvao da nastave posao koji je on započeo sa svojim timom. Ministar je rekao da će svoju nagradu pokloniti Srpskog pravoslavnoj crkvi i Horu „Sveti Car Lazar“ koji je tom izveo nekoliko kompozicija duhovne i tradicionalne muzike.

Povodom Vidovdana Skupština grada Kruševca dodelila je pohvalu Garnizonu Kruševac za izuzetnu saradnju u organizaciji raznih manifestacija i učešće u otklanjanju posledica poplava. Pohvalu je primio komandant garnizona pukovnik Siniša Kresović.

Povezane vesti