Otkriven spomenik...

Otkriven spomenik vojniku sa Košara

14.06.2017 | Kultura i tradicija Predsednik Srbije Aleksandar Vučić otkrio je u Debeljači spomenik jednom od poginulih vojnika na Košarama 1999. godine Tiboru Cerni. Vučić je spomenik otkrio zajedno sa majkom Tibora Cerne, Katom.
Obeležavanje Dana...

Obeležavanje Dana primirja u Prvom svetskom ratu

11.11.2016 | Kultura i tradicija Dan primirja u Prvom svetskom ratu – 11. novembar – obeležen je danas polaganjem venaca i svečanim akademijama, uz najviše državne i vojne počasti, širom Republike Srbije.
Delegacija MO i VS...

Delegacija MO i VS položila venac na spomenik vojvodi Mišiću

20.07.2014 | Civilno-vojna saradnja Povodom obeležavanja stogodišnjice Velikog rata i pobede u Kolubarskoj bici, delegacija Ministarstva odbrane i Vojske Srbije položila je venac na spomenik vojvodi Živojinu Mišiću u Mionici, koja rođendan slavnog srpskog vojskovođe obeležava kao Dan opštine.
General Diković...

General Diković odao poštu Prnjavorcima stradalim u Prvom svetskom ratu

29.06.2014 | Aktivnosti NGŠ Načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Ljubiša Diković predvodio je delegaciju Vojske Srbije koja je danas posetila Mačvanski Prnjavor, položila vence na spomenike kralju Aleksandru Prvom Karađorđeviću i dr Rudolfu Arčibaldu Rajsu u tom mestu i odala poštu Prnjavorcima stradalim u Prvom svetskom ratu.
Obeležavanje...

Obeležavanje Vidovdana u Kruševcu

28.06.2014 | Aktuelnosti Povodom 625. godišnjice Kosovske bitke predsenik Republike Srbije Tomislav Nikolić i ministar 625 godina od Kosovske bitkeodbrane Bratislav Gašić i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović položili su vence na spomenik Kosovskim junacima u Kruševcu.
Državna ceremonija...

Državna ceremonija godišnjice Boja na Čegru

31.05.2014 | Kultura i tradicija Danas je kraj spomenika vojvodi Stevanu Sinćeliću na Čegru kod Niša održana državna ceremonija godišnjice boja na Čegru. Vence su položile delegacije Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, grada Niša, boračkih udruženja, organizacije rezervnih vojnih starešina i drugih institucija i ustanova.
Obeležena 15....

Obeležena 15. godišnjica pogibije gardista kod KBC „Dragiša Mišović“

20.05.2014 | Aktuelnosti Polaganjem venaca na spomenik pripadnicima Gardijske brigade Vojske Jugoslavije i pacijentima KBC „Dr Dragiša Mišović – Dedinje“, poginulim u NATO bomardovanju, obeležena je 15. godišnjica njihovog stradanja.
Dan pobede nad...

Dan pobede nad fašizmom

09.05.2014 | Kultura i tradicija Povodom 9. maja - Dana pobede nad fašizmom u Drugom svetskom ratu, predsednik Republike Srbije Tomislav Nikolić, u pratnji ministra odbrane Bratislava Gašića i načelnika Generalštaba Vojske Srbije generala Ljubiše Dikovića, položio je venac na spomenik Neznanom junaku na Avali.
General Diković...

General Diković položio venac na grob vojvode Stepe

27.04.2014 | Kultura i tradicija Načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Ljubiša Diković položio je danas, u ime Vlade Republike Srbije, lovorov venac na grob vojvode Stepe Stepanovića, na gradskom groblju u Čačku. U delegaciji, osim generala Dikovića, bili su komandant Kopnene vojske general-potpukovnik Aleksandar Živković i komandant Druge brigade brigadni general Marinko Pavlović.
Godišnjica Drugog...

Godišnjica Drugog srpskog ustanka

23.04.2014 | Kultura i tradicija Polaganjem lovorovih venaca u Spomen-kompleksu Drugom srpskom ustanku u Takovu obeležena je 199. godišnjica početka stvaranja moderne srpske državnosti. Vence su položili ministar prosvete Tomislav Jovanović, u ime Vlade Srbije, delegacija Vojske Srbije predvođena zamenikom načelnika Generalštaba general-potpukovnikom Jovicom Draganićem, kao i predstavnici opštine Gornji Milanovac.