Počeo 15. Liderski kurs

Ponedeljak, 9.6.2014 | Obuka

Petnaestim po redu Liderskim kursom, sa 60 polaznika-profesionalnih vojnika iz svih jedinica Vojske Srbije, Centar za obuku i usavršavanje podoficira nastavlja sa usavršavanjem budućih kandidata za podoficire.

Petnaestim po redu Liderskim kursom, sa 60 polaznika-profesionalnih vojnika iz svih jedinica Vojske Srbije, Centar za obuku i usavršavanje podoficira nastavlja sa  usavršavanjem budućih kandidata za podoficire.

Svečanom početku kursa prisustvovali su načelnik štaba Komande za obuku brigadni general Stanko Vasiljević, glavni podoficir Generalštaba Vojske Srbije zastavnik prve klase Zoran Laštro i glavni podoficir Komande za obuku zastavnik Dejan Agočević.

Brigadni general Stanko Vasiljević pozdravljajući polaznike naglasio je da je ovo prava profesionalna šansa da se u bližoj budućnosti promeni tok profesionalne karijere, prva prava i velika šansa da se postane podoficir Vojske Srbije i budućnost učini sigurnijom i izvesnijom. General Vasiljević se osvrnuo i na svoju vojničku karijeru koja je takođe počela upisom i završetkom srednje vojne škole i istakao da  se samo upornim radom i svakodnevnim učenjem mogu pratiti svakodnevne promene u vojsci. —Samo oni koji uspeju da budu samodisciplinovani i uspeju da se nose sa svim tim promenama će uspeti u vojničkoj karijeri — rekao je general Vasiljević.

Liderski kurs u trajanju od pet nedelja, predstavlja prvi nivo usavršavanja profesionalnih vojnika-kandidata za podoficire.

Povezane vesti