Čestitke načelnika Generalštaba povodom Dana VBA, bezbednosne i verske službe

Petak, 11.11.2016 | Aktivnosti NGŠ

Načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Ljubiša Diković uputio je čestitke povodom 12. novembra — Dana Vojnobezbednosne agencije, bezbednosne i verske službe.

Čestitka načelnika Generalštaba povodom Dana VBA i bezbednosne službe


Povodom 12. novembra – Dana Vojnobezbednosne agencije i bezbednosne službe, pripadnicima agencije i službe upućujem srdačne čestitke.

Zahvaljujući profesionalnom i stručnom kadru, uspešno ste realizovali brojne postavljene zadatke, ostvarili značajne rezultate i doprineli stabilnosti sistema odbrane i bezbednosti Republike Srbije i njenih građana.

Svojim radom potvrđujete da ste savremena i profesionalna služba bezbednosti i da sa ponosom proslavljate dan u znak sećanja na donošenje Vojnog zakona 1839. godine, prvog pravnog akta u kome se na celovit način definišu pitanja bezbednosne zaštite vojske. 

Čestitam vam praznik i želim puno uspeha u daljem radu.


Čestitka načelnika Generalštaba povodom Dana verske službe


Povodom 12. novembra – Dana verske službe, pripadnicima službe upućujem srdačne čestitke. 

Uvođenjem verske službe u Vojsku Srbije, pripadnicima Vojske Srbije je omogućeno zagarantovano ustavno pravo na ostvarivanje slobode veroispovesti.

Vaš požrtvovani rad u delatnosti verske službe vodi ka jačanju duhovnih i moralnih vrednosti pripadnika Vojske Srbije, što je značajan preduslov za kvalitetnu realizaciju zadataka.

Čestitam vam praznik, sa iskrenom željom da svoju dužnost i dalje obavljate u duhu učenja svojih crkava i verskih zajednica. 

Povezane vesti