Ministar odbrane i načelnik Generalštaba potpisali donorske kartice

Četvrtak, 8.12.2016 | Aktuelnosti

Ministar odbrane Zoran Đorđević i načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Ljubiša Diković, sa članovima oba kolegijuma, danas su na Vojnomedicinskoj akademiji potpisali donorske kartice.

Ministar odbrane Zoran Đorđević i načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Ljubiša Diković, sa članovima oba kolegijuma, danas su u Vojnomedicinskoj akademiji u Beogradu potpisali donorske kartice, pružajući podršku nacionalnoj kampanji zaveštanja organa.

Ministar odbrane je tom prilikom rekao da su general Diković, članovi kolegijuma i on na taj način „odgovorili na najvažniji poziv u životu“.
 
„Nadam se da će naš primer ohrabriti što više građana da se priključe akciji koja je direktna podrška transplataciji organa i spašavanju ljudskih života. Iskreno verujem da će kampanja zaveštanja organa zaživeti još uspešnije i pomeriti Srbiju sa začelja evropske liste donora.“, rekao je ministar Đorđević, podsetivši da je novu inicijativu za omasovljenje donorskih kartica pokrenuo premijer Srbije Aleksandar Vučić.

Postupak zaveštanja organa započeo je u Vojnomedicinskoj akademiji još 2002. godine, radi popularizacije i unapređenja programa transplantacije, a do sada je donorske kartice potpisalo oko 120.000 građana.
 
Potpisivanju donorskih kartica prethodio je sastanak članova kolegijuma ministra odbrane i načelnika Generalštaba Vojske Srbije. 

Povezane vesti