Trenaž i borbena obuka na avionima „mig-29“

Utorak, 9.5.2023 | Obuka
U lovačkoj avijacijskoj eskadrili 204. vazduhoplovne brigade, koja bazira na vojnom aerodromu „Pukovnik-pilot Milenko Pavlović“ u Batajnici, u toku je intenzivna letačka obuka na avionima „mig-29“.

Obuka se izvodi sa ciljem održavanja trenaža i visokog nivoa osposobljenosti letačkog sastava za izvršavanje zadataka kontrole i zaštite vazdušnog prostora i ujedno predstavlja pripremu za bojevo gađanje ciljeva u vazdušnom prostoru u akvatorijumu Crnog mora, koje pripadnike jedinice očekuje u junu ove godine.

Kao deo priprema za predstojeće gađanje, uvežbavaju se standardne operativne procedure prilikom presretanja nepoznate letelice, vođenje vazdušnog boja i dejstvo po ciljevima u vazduhu.

Letačke aktivnosti se izvode u koordinaciji sa oficirima za navođenje iz sastava 126. brigade vazdušnog osmatranja, javljanja i navođenja i uz podršku tehničkog osoblja, koje vrši sve potrebne provere, naoružavanje i neposrednu pripremu aviona za letenje i dejstvo.

Priliku da u praksi provere rezultate intenzivne obuke i potvrde visok nivo osposobljenosti pripadnici jedinice imaće već sledećeg meseca na bojevom gađanju u Bugarskoj, kada će raketnim naoružanjem dejstvovati po ciljevima u vazdušnom prostoru.

Povezane vesti