Pripreme pilota za...

Pripreme pilota za gađanje na poligonu „Šabla“

08.06.2019 | Obuka Na aerodrom „Graf Ignatijevo“ u blizini bugarskog grada Plovdiva, u toku su pripreme pripadnika Ratnog vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane Vojske Srbije za zajedničko gađanje ciljeva u vazdušnom prostoru koje će sa kolegama iz Bugarske armije izvesti na poligonu „Šabla“.
Obeleženo dve...

Obeleženo dve decenije od pogibije pilota pukovnika Milenka Pavlovića

04.05.2019 | Kultura i tradicija Tačno u 12.04 časova preletom dva “miga 29” na nebu iznad Valjeva, parastosom i polaganjem venaca započelo je obeležavanje dve decenije od pogibije pilota pukovnika Milenka Pavlovića koji je život izgubio iznad Valjeva na današnji dan 1999. tokom NATO bombardovanja Savezne Republike Jugoslavije.
Ministar Vulin:...

Ministar Vulin: Naše nebo je sigurno i mi ga čuvamo sami

02.05.2019 | Aktuelnosti Ministar odbrane Aleksandar Vulin, u pratnji zamenika načelnika Generalštaba Vojske Srbije general-majora Petra Cvetkovića i komandanta RViPVO general-majora Duška Žarkovića, obišao je na aerodromu Batajnica pripadnike Vojske Srbije angažovane u dežurnoj jedinici lovačke avijacije u okviru stalno zadejstvovanih snaga u sistemu RViPVO i prisustvovao davanju uzbune za pripravnost i pokretanje te jedinice.