Svečani prijem aviona MiG-29 iz Republike Belorusije

Sreda, 9.6.2021 | Iz jedinica
Na vojnom aerodromu „Pukovnik-pilot Milenko Pavlović“ u Batajnici danas je održana svečanost povodom prijema četiri aviona MiG-29 iz Republike Belorusije, koji su isporučeni na osnovu ugovora o vojnotehničkoj saradnji.

Avioni se u Vojsku Srbije primaju nakon izvršenog remonta i modernizacije u Vazduhoplovnom zavodu „Baranoviči“ u Belorusiji, a njihovim uvođenjem u operativnu upotrebu značajno će se unaprediti sposobnosti Ratnog vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane i Vojske Srbije u celini.

Svečanosti su prisustvovali zamenik načelnika Generalštaba Vojske Srbije general-potpukovnik Petar Cvetković, pomoćnik ministra odbrane za materijalne resurse dr Nenad Miloradović, prvi zamenik predsednika Državnog vojno-industrijskog komiteta Republike Belorusije general-major Igor Mihajlovič Demidenko i ambasador Republike Belorusije u Beogradu Valerij Briljov.

Gosti na svečanosti su upoznati sa realizacijom remonta i modernizacije u zavodu „Baranoviči“ i procesom prijema vazduhoplova, a današnja ceremonija je bila prilika da se uputi zahvalnost svima koji su učestvovali u realizaciji ugovorenih zadataka za pokazanu stručnost, profesionalnost i odgovornost.

Povezane vesti