Završena obuka u upravljanju terenskim vozilima

Četvrtak, 23.1.2020 | Obuka
Pripadnici Vojske Srbije koji se pripremaju za učešće u multinacionalnim operacijama završili su obuku za upravljanje terenskim motornim vozilima na autodromu „Beranovac“, u Bataljonu za obuku saobraćajne službe u Kraljevu.

Četvorodnevna obuka podrazumevala je vožnju u složenim terenskim uslovima i vožnju u javnom saobraćaju i realizovana je na motornim vozilima Landrover Defender i Puh.

Kako je istakao komandant Bataljona za obuku saobraćajne službe potpukovnik Goran Dobrić, u početnoj fazi obuke instruktori su stekli uvid u vozačke veštine kandidata, a nakon toga kandidati su izašli na poligon koji ispunjava standarde Aneksa „C“ Ujedinjenih nacija za upravljanje motornim vozilima u misijama.

Instruktor u Bataljonu za obuku saobraćajne službe iz Centra za obuku logistike stariji vodnik prve klase Vedran Žgela naglasio je da kandidati prvo sagledavaju karakteristike vozila, zatim se izvodi selekcija na osnovu njihovih vozačkih veština i na kraju kandidati polažu završni ispit.

Potpukovnik Tomislav Gogić, pripadnik kontingenta koji se upućuje u multinacionalnu operaciju, istakao je da je obuka bila prilika da kandidati uče od veoma iskusnih instruktora kako bi zadatak u misiji bio uspešno realizovan i kako bi na najbolji način predstavili Republiku Srbiju i Vojsku Srbije.

Terenski poligon izgrađen je pre 10 godina na osnovu iskustava pripadnika vojske koji su učestvovali u različitim mirovnim misijama.

Povezane vesti