Proslava Dana 98. vazduhoplovne brigade

Četvrtak, 28.11.2013 | Aktuelnosti

Dan 98. vazduhoplovne brigade obeležen je danas na aerodromu Lađevci, pored Kraljeva. Pored pripadnike te jedinice, proslavi su prisustvovali načelnik štaba Komande Vazduhoplovstva i PVO brigadni general Dejan Joksimović, komandant 204. vazduhoplovne brigade brigadni general Predrag Bandić, bivši i penzionisani pripadnici brigade, predstavnici Grada Kraljeva, Raškog i Moravičkog okruga.

Dan 98. vazduhoplovne brigade obeležen je danas na aerodromu Lađevci, pored Kraljeva. Pored pripadnike te jedinice, proslavi su prisustvovali načelnik štaba Komande Vazduhoplovstva i PVO brigadni general Dejan Joksimović, komandant 204. vazduhoplovne brigade brigadni general Predrag Bandić, bivši i penzionisani pripadnici brigade, predstavnici lokalnih Grada Kraljeva, Raškog i Moravičkog okruga, MUP-a i verskih zajednica.

Obraćajući se prisutnima, komandant 98. vazduhoplovne brigade pukovnik Aleksandar Bjelić istakao je da je i ovaj 64. rođendan jedinice, prilika da se rezimiraju postignuti rezultati i realizovane aktivnosti u prethodnom periodu.

— Između dva praznika ostvarili smo zadatke definisane dodeljenim misijama, pre svega one koji su u funkciji podizanja individualne i kolektivne obučenosti, kao i pružanja vazduhoplovne podrške sastavima Kopnene vojske. U okolnostima ograničenih resursa i jasno definisanih prioriteta, i obukom usmerenom ka misiji, uspeli smo da sa novom grupom pilota ojačamo bratstvo „orlova“ — rekao je pukovnik Bjelić naglašavajući da je osnovni zadatak brigade za budući period da, pažljivim definisanjem prioriteta i usmeravanjem resursa, obezbedi ispravnost sredstava ratne tehnike, kako bi se na njima napravio pomak u daljem ličnom usavršavanju i podizanju nivoa obučenosti, uz neprekidnu brigu o bezbednosti svih pripadnika jedinice.

— Kako bismo istrajali, motiv ćemo tražiti u neprocenjivoj žrtvi onih koji su bili najbolji među nama, a koji nas posmatraju iz nebeskog stroja i čijeg se junaštva rado sećamo. Znanje, stručnost, požrtvovanost, hrabrost, i odanost uvek su krasili pripadnike ove jedinice, a to je zalog koji ulažemo u budućnost i garancija da ćemo biti dostojni naših prethodnika — zaključio je pukovnik Bjelić.

Na kraju svečanosti uručena su priznanja i nagrade najzaslužnijim pripadnicima brigade, a potom su gosti obišli izložbu tehničkih sredstava.

Povezane vesti