Zapaženi rezultati pripadnika Vojske Srbije na Novosadskom maratonu

Ponedeljak, 10.10.2022 | Sport u Vojsci
Pripadnici Vojske Srbije postigli su izuzetan uspeh osvojivši nekoliko medalja na juče održanom jubilarnom 30. novosadskom maratonu, na kojem je učestvovalo 880 takmičara iz Srbije, zemalja regiona i Evrope.

Pobednik glavne maratonske trke i ujedno osvajač titule prvaka Srbije u ovoj disciplini je vodnik Đuro Borbelj, pripadnik Prve brigade kopnene vojske, koji je stazu dugu 42 kilometra i 125 metara pretrčao za 2 časa 28 minuta i šest sekundi, ostvarivši pritom lični i rekord Vojske Srbije.

Osim vodnika Borbelja, izuzetne rezultate su ostvarili i potpukovnik Nenad Milosavljević iz Vojne akademije osvojivši prvo mesto u trci na 10 kilometara, vojni službenik Milivoje Jovović iz Tehničkog opitnog centra pobedom u trci na 25 kilometara, dok je na istoj stazi potporučnik Jelena Sarić iz Rečne flotile zauzela prvo mesto u ženskoj konkurenciji. Ekipa 72. brigade za specijalne operacije zauzela je drugo mesto na Štafetnom maratonu.

Na ovogodišnjem novosadskom maratonu učestvovala su 92 pripadnika Vojske Srbije, takmičeći se u pet atletskih disciplina - maratonu i trkama na 25, 10 i  6 kilometara i štafetnom maratonu. Ostvareni odlični rezultati na ovom međunarodnom takmičenju, potvrda su kvaliteta fizičke obuke i značaja koji se sportu pridaje u Vojsci Srbije, budući da je za uspešnu realizaciju vojničkih zadataka neophodan visok nivo fizičkih sposobnosti.

Povezane vesti