Novi tim Vojske Srbije u misiji EU u Somaliji

Petak, 2.9.2022 | Multinacionalne operacije
U misiji Evropske unije za obuku bezbednosnih snaga Somalije ove nedelje je realizovana zamena kontingenta Vojske Srbije angažovanog u ovoj mirovnoj operaciji.

U sastavu našeg kontingenta, koji će narednih šest meseci izvršavati zadatke u zoni operacije, su štabni oficir na dužnosti načelnika sanitetske službe u misiji i medicinski tim koji će biti zadužen za primarnu zdravstvenu zaštitu pripadnika međunarodnih snaga stacioniranih na aerodromu u Mogadišu.

Oni su zamenili svoje kolege lekare i medicinske tehničare koji su tokom angažovanja u misiji uspešno realizovali sve zadatke na preventivnoj medicinskoj zaštiti i lečenju povređenih i obolelih, i tako na najbolji način prezentovali profesionalizam i obučenost pripadnika sanitetske službe Vojske Srbije.

Vojska Srbije je učešće u vojnoj operaciji Evropske unije za obuku bezbednosnih snaga Somalije započela 2012. godine, a do sada je u ovoj misiji bilo angažovano više od 100 lekara i medicinskih tehničara, na dužnostima u komandi i sanitetskom timu.

Povezane vesti