Čestitke načelnika Generalštaba povodom vojnih praznika

Četvrtak, 4.2.2016 | Kultura i tradicija

Povodom predstojećih vojnih praznika, načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Ljubiša Diković uputio je čestitke pripadnicima geodetske službe, Vojnogeografskog instituta, Vojnog arhiva i Instituta za strategijska istraživanja.

Čestitka pripadnicima geodetske službe


Pripadnicima geodetske službe upućujem srdačne čestitke povodom 5. februara – Dana službe. 

Ove godine proslavljate jubilej – 140 godina od formiranja geodetske službe u srpskoj vojsci, gajeći tradiciju dugu koliko i samostalnost moderne Srbije. 

Svojim radom u oblasti geotopografskog obezbeđenja Vojske Srbije, kao i realizacijom projekata od opšteg društvenog značaja, postigli ste zapažene rezultate. Uveren sam da ćete, na bazi dugogodišnjeg iskustva, i ubuduće profesionalno i kvalitetno izvršavati postavljene zadatke i doprineti unapređenju rada u ovoj oblasti.

Budite ponosni na brojne generacije geodeta koje još od formiranja Geografskog odeljenja Đeneralštaba Srpske vojske 1876. godine časno i odgovorno predstavljaju geodetsku službu.

Čestitam vam jubilej i želim uspeh u daljem radu.

Čestitka pripadnicima Vojnogeografskog instituta


Povodom 5. februara – Dana Vojnogeografskog instituta, pripadnicima Instituta upućujem srdačne čestitke. 

Nastavljajući tradiciju dugu 140 godina, od formiranja Geografskog odeljenja Đeneralštaba Srpske vojske, svakodnevno potvrđujete da su istraživačko-razvojni rad i izrada geotopografskog materijala po savremenim standardima od izuzetne važnosti za Vojsku Srbije i sistem odbrane u celini.

Čestitam vam jubilej, sa željom da i ubuduće svojim radom na istraživačkom i naučnom polju stvarate uslove za jačanje operativnih sposobnosti Vojske Srbije.

Čestitka kolektivu Institua za strategijska istraživanja


Kolektivu Instituta za strategijska istraživanja, u ime pripadnika Vojske Srbije i svoje lično, čestitam 5. februar – Dan Instituta.

Svoj praznik proslavljate u znak sećanja na 1876. godinu i formiranje Istorijskog odeljenja pri Generalštabu, čime je institucionalno utemeljeno bavljenje vojnom istorijom.

Svojim nesebičnim radom i zalaganjem, kroz istraživanja iz oblasti bezbednosti i odbrane, kao i drugih vojnodruštvenih nauka, doprineli ste jačanju bezbednosti sistema odbrane Republike Srbije.

Čestitajući vam jubilej, želim da i ubuduće postižete značajne rezultate i svojim naučnoistraživačkim radom, doprinosite uspešnom razvoju Vojske Srbije.

Čestitka kolektiva Vojnog arhiva


Kolektivu Vojnog arhiva, u ime pripadnika Vojske Srbije i svoje lično, čestitam 5. februar – Dan ustanove.

Ove godine proslavljate jubilej – 140 godina od formiranja Istorijskog odeljenja čiji je zadatak bio da „pribira istorijska data“, čuva celokupnu arhivu i rukovodi Generalštabnom bibliotekom. Vrednosti koja su vam poverene na čuvanje dokazuju važnost vaše ustanove ne samo danas, već tokom čitavog vremena postojanja.

Čestitam vam jubilej i želim puno uspeha u daljem radu.

Povezane vesti