Čestitke načelnika Generalštaba pripadnicima finansijske i građevinske službe

Ponedeljak, 7.11.2016 | Aktivnosti NGŠ

Načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Ljubiša Diković čestitao je praznike pripadnicima finansijske i građevinske službe VS.

Čestitka načelnika Generalštaba povodom Dana finansijske službe


Povodom 8. novembra – Dana finansijske službe, pripadnicima službe upućujem srdačne čestitke. 

Svoj praznik slavite u znak sećanja na 8. novembar 1944. godine, kada je finansijska služba prvi put u organizaciji vojske pravno konstituisana kao posebna služba. 

Uspešnom realizacijom zadataka finansijskog obezbeđenja Vojske Srbije putem zakonitog, efikasnog, efektivnog i ekonomičnog poslovanja, stvorili ste optimalne uslove za efikasnu realizaciju svih zadataka i misija.

U uverenju da ćete nastaviti sa kvalitetnim izvršavanjem zadataka, čestitam vam praznik i želim uspeh u daljem radu.

Čestitka načelnika Generalštaba povodom Dana građevinske službe


Povodom 8. novembra – Dana građevinske službe, pripadnicima službe upućujem srdačne čestitke. 

Svoj praznik slavite na Međunarodni dan urbanizma, koji je i Republika Srbija zvanično prihvatila. Ulogu urbanizma u vojnom građevinarstvu sprovodite kroz definisanje i usklađivanje uzajamnih potreba sistema odbrane, a poseban značaj dajete u organizaciji prostora unutar vojnih objekata, kroz definisanje osnovnih elemenata infrastrukture odbrane, sa aspekta funkcije, ekonomije i estetike.

Uspešnom realizacijom zadataka iz funkcionalne nadležnosti u okviru logističke podrške, obezbedili ste adekvatne uslove za život i rad ljudstva, smeštaj tehnike i materijalnih sredstava u jedinicama i ustanovama Vojske Srbije i Ministarstva odbrane, čime ste značajno doprineli izgradnji operativnih sposobnosti Vojske Srbije. 

Čestitam vam praznik i želim puno uspeha u daljem radu. 

Povezane vesti