Nove rotacije srpskih mirovnjaka u Kongu, Obali Slonovače i Somaliji

Četvrtak, 17.4.2014 | Multinacionalne operacije

Zamenik načelnika Generalštaba Vojske Srbije general-major Jovica Draganić primio je danas pripadnike Vojske Srbije koji u predstojećem periodu odlaze u multinacionalne operacije u Demokratskoj Republici Kongo, Obali Slonovače i Somaliji.

Zamenik načelnika Generalštaba Vojske Srbije general-major Jovica Draganić primio je danas pripadnike Vojske Srbije koji u narednom periodu odlaze u multinacionalne operacije u Demokratskoj Republici Kongo, Obali Slonovače i Somaliji.

Prijemu u Generalštabu prisustvovali su zamenik komandanta Združene operativne komande brigadni general Slavoljub Janićijević i načelnik Centra za mirovne operacije pukovnik Milivoje Pajović.

Medicinski tim koji će narednih šest meseci biti angažovan na sanitetskoj evakuaciji vazdušnim putem u multinacionalnoj operaciji Ujedinjenih nacija MONUSCO u DR Kongo predvodiće lekar poručnik Vladimir Zec.

Major Vasilije-Vanja Bošnjak, takođe lekar, biće vođa sanitetskog tima koji će šest meseci biti angažovan u multinacionalnoj operaciji Evropske unije EUTM Somalija, a u operaciji Ujedinjenih nacija UNOCI u Obali Slonovače trojica vojnih posmatrača biće angažovani na implementaciji mirovnog procesa i mandata multinacionalne operacije.

Povezane vesti