Obilazak Centra za primenjenu matematiku i elektroniku

Sreda, 20.12.2023 | Iz jedinica
Načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović obišao je danas sa saradnicima Centar za primenjenu matematiku i elektroniku Vojske Srbije. 

Tokom obilaska je sagledao realizaciju težišnih zadataka i kapacitete ove specijalizovane istraživačko-razvojne ustanove koja ima ključnu ulogu u kriptografskoj zaštiti telekomunikaciono-informacionog sistema Ministarstva odbrane i Vojske Srbije i drugih državnih organa, a time i veliki značaj za ukupnu informacionu bezbednost Republike Srbije.

General Mojsilović je ovom prilikom izrazio zadovoljstvo činjenicom da ova ustanova uspešno prati savremena svetska kretanja u oblasti kriptografije i iznalazi rešenja koja obezbeđuju kvalitetnu i pouzdanu kriptografsku zaštitu informacija u uslovima stalne ekspanzije pretnji iz sajber prostora, za šta posebne zasluge ima izuzetno stručan kadar koji posvećeno izvršava sve dodeljene zadatke.

U pratnji načelnika Generalštaba Vojske Srbije tokom današnjeg obilaska bio je brigadni general Mile Vitezović, načelnik Uprave za telekomunikacije i informatiku (J-6) Generalštaba, kojoj je Centar neposredno potčinjen.

Povezane vesti