Načelnik Generalštaba obišao učesnike vežbe „Slovensko bratstvo“

Subota, 5.11.2016 | Aktivnosti NGŠ

Načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Ljubiša Diković obišao je danas učesnike vežbe „Slovensko bratstvo 2016“ na intervidovskom poligonu „Pasuljanske livade“.

Treći dan vojne vežbe „Slovensko bratstvo 2016“ protekao je u znaku uvežbavanja pripadnika Vojske Srbije i oružanih snaga Ruske Federacije i Belorusije na tri lokacije – na „Pasuljanskim livadama“, „Orešcu“ i aerodromu „Batajnica“.

Aktivnosti na intervidovskom poligonu „Pasuljanske livade“ obišao je načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Ljubiša Diković, u pratnji komandanta Kopnene vojske general-potpukovnika Milosava Simovića i saradnika.

Nakon uvežbavanja jedinica u taktičkim radnjama i postupcima mehanizovane čete u napadu, tokom prepodneva obavljeno je pripremno gađanje minobacačima od 60 milimetara i protivoklopnim lansirnim oruđem 9K111 „fagot“.

U nastavku su uvežbavane letačke aktivnosti a usledila su i bojeva gađanja iz helikoptera, nevođenim raketnim zrnima i dejstva po ciljevima na zemlji protivoklopnim raketama, koje su realizovale posade helikoptera Mi-8 i „gama“. 

Poželevši jedinicama uspešno obavljanje zadataka, general Ljubiša Diković je izrazio zadovoljstvo tokom odvijanja aktivnosti i naglasio da protivteroristička operacija triju vojski zahteva najsavremenije metode i ozbiljan rad.

Na automatizovanom tenkovskom strelištu „Orešac“, tokom prepodneva je izvršen helikopterski desant pripadnika triju vojski, kao i uvežbavanje mešovitih timova za borbu protiv terorista na zemljištu s bojevim gađanjem. Realizovano je i bojevo gađanje po temi „Vod u napadu“.

Na aerodromu „Batajnica“ pripadnici Oružanih snaga Ruske Federacije realizovali su pripremu oklopnih transportera BMD-2 za desantiranje.

Povezane vesti