General Diković s polaznicima Osnovnog komandno-štabnog kursa

Ponedeljak, 21.11.2016 | Aktivnosti NGŠ

Načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Ljubiša Diković obratio se danas na Vojnoj akademiji u Beogradu polaznicima 7. klase Osnovnog komandno-štabnog kursa.

Tokom predavanja, kome je prisustvovao i načelnik Vojne akademije, general-major Goran Zeković, načelnik Generalštaba govorio je oficirima o školovanju i usavršavanju, stanju u Vojsci, perspektivama i razvoju, ali i o stanju bezbednosti u svetu i Evropi.

General Diković potvrdio je polaznicima da im aktuelno usavršavanje obezbeđuje dalje napredovanje službi i postavljenje na značajnije dužnosti u sistemu odbrane, i dao im niz praktičnih saveta za razvoj karijere uz napomenu da živimo u zahtevnom vremenu u kome treba pratiti sve aktuelne tokove u obrazovanju ali i biti informisan o svim dešavanjima. 

Govoreći o bezbednosnim rizicima u svetu načelnik Generalštaba je izrazio nadu da će doći do smirivanja regionalnih nestabilnosti koje su, uz sukobe interesa najmoćnijih i migrantsku krizu, potencijalna opasnost za svetski mir. 

General Diković je govorio i o stanju u Vojsci Srbije i tom prilikom je potvrdio njenu spremnost i sposobnost da izvršava svoje svakodnevne zadatke i odgovori na sve eventualne pretnje.

Načelnik Osnovnog komandno-štabnog kursa, pukovnik Mišo Planojević predstavio je 7. klasu koja je započela prvo usavršavanje nakon osnovnih studija na Vojnoj akademiji, krajem avgusta i ocenio da je karakteriše kompaktnost i velika posvećenost cilju usavršavanja. Ovaj nivo usavršavanja završava se dodelom diploma 2. decembra. 

Povezane vesti